• Facebook Clean

© 2023 Исторически музей гр. Павликени.

Proudly created with Wix.com 

Ул. "Бачо Киро" № 1, Павликени,

 e-mail: musei_pavlikeni@abv.bg

Телефони:  0610 – 5 28 77

 GSM : 0885 097 414

24may2019.png
Comp01.png

Исторически музей – Павликени представя изложбата „ПРЕДИ КОМПЮТЪРА“, която бе открита на 24 април (сряда) от 17,30 часа в залите на музея. В експозицията ще бъдат представени стари пишещи и сметачни машини, радиа и високоговорители, телевизори и още много канцеларски и технически пособия от музейните фондове, които днес са напълно изместени от съвременния компютър. 

velikden.png

УРОЦИ ПО РОДОЛЮБИЕ

Продължават уроците по родолюбие, организирани от Исторически музей – Павликени по повод 146 годишнината от гибелта на най-славния българин Васил Левски. Първото занимание беше проведено на 18 февруари 2019 г., а учениците, които участваха в тази инициатива са четвъртокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски“ – Павликени с класен ръководител Анка Атанасова. На 19 февруари се проведоха 4 поредни занимания с ученици от СУ „Бачо Киро“ – Павликени, ПГАТ „Цанко Церковски“ – Павликени и ОУ „Бачо Киро“ – Бяла черква. На децата беше представена презентация за живота и делото на Апостола, а информацията беше поднесена интересно и достъпно от директора на музея Нели Цонева.

Последният от уроците по родолюбие, организирани от Исторически музей – Павликени по повод 146 годишнината от гибелта на най-славния българин Васил Левски, се проведе на 26 февруари 2019 г. В музея гостуваха учениците от СУ "Св. Климент Охридски" - Сухиндол, пред които беше представена презентация за живота и делото на Апостола. Информацията беше поднесена по интересен и достъпен начин от директора на културната институция Нели Цонева, след което младите сухиндолски възпитаници имаха възможността да разгледат експозициите на музея. СНИМКИ

На 12 март 2019 г. се проведе още едно музейно занимание за ученици на тема "Народни будители", част от инициативите по Проект „Исторически музей – Павликени като социално и образователно пространство“. В него участваха учениците от IV-б клас на Средно училище „Бачо Киро“ - Павликени. Музеят реализира този проект, спечелен по програма пред Министерство на културата и го осъществява съвместно с местните училища. Децата се забавляваха, подреждайки пъзели с образите на изявени български личности и чуха от музейните специалисти интересни и малко известни факти за тях.

Урок по родолюбие на тема "Народните будители"- 13 март 2019 г. Учениците от V-те класове на ОУ "Св. Климент Охридски" бяха поредните участници в Проекта на Исторически музей - Павликени. Подреждането на пъзели с образите на народните будители се оказа интересно и полезно занимание.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now